Megújult a könyvtár Pusztamonostoron

Megújult a könyvtár Pusztamonostoron

 

November 20-án délután ünnepélyes keretek között adták át a felújított Könyvtár információs és közösségi helyet Pusztamonostoron a Művelődési házban.

A település vezetése ez év tavaszán döntött arról, hogy pályázatot nyújt be a “Kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztésére, korszerűsítésére” kiírt pályázatra és biztosítja a szükséges önerőt.
A sikeres pályázatnak köszönhetően, a Nemzeti Kulturális Alap 1.198.134.-Ft támogatásával megvalósult a könyvtár teljes bútorzatának cseréje, belső festése és egy számítógép beszerzése.

Az ünnepélyes átadáson az egybegyűlteket a könyvtár vezetője, Harnosné Balázs Krisztina köszöntötte, reményét fejezve ki, hogy a megújult könyvtár információs és közösségi hellyel az eddiginél is jobban tudják szolgálni a könyvtárhasználókat.

Sári Ferenc, Pusztamonostor község polgármestere megköszönve a Verseghy Ferenc Könyvtár szakmai segítségét és támogatását, kiemelte, hogy nagyon jó döntést hozott a Képviselő-testület nemcsak a pályázat benyújtásakor, hanem akkor is, amikor eldöntötte, hogy csatlakozik a Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez.
A település szűkös költségvetéséből nem tudnánk biztosítani a könyvtári állomány folyamatos megújulását, új könyvek beszerzését, folyóiratok előfizetését. Így azonban nemcsak a könyvtár informatikai eszközeit tudjuk bővíteni, hanem a könyvek, folyóiratok beszerzése mellett lehetőségünk van még könyvtári programok szervezésére is. Mindezt úgy, hogy az ehhez szükséges forrást a szolgáltató rendszer biztosítja – mondta a polgármester.

Lászlóné Nagy Ilona, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény igazgatója örömét fejezte ki a meghívásért.
Nagy örömmel jöttünk – mondta, hiszen ilyen ünnepségre nem gyakran hívnak bennünket, mert a mai világban a könyvtárak megújítására csak úgy van pénz, ha pályázati lehetőséget kapunk.
Szeretném megköszönni a településvezetőknek azt a bölcsességét, hogy felismerték pályázat útján érdemes elindulni és önerővel is támogatták.
Külön köszönetét fejezte ki az igazgató asszony, hogy a település az elsők között csatlakozott a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez, támogatva ezzel azon tevékenységet, mely a kistelepülések könyvtárainak fejlődését, szolgáltatásaik megújítását szolgálja.

A könyvtárátadó ünnepséget a helyi óvodások és iskolások műsora színesítette.

Az eseményről készült képeink megtekinthetők Facebook oldalunkon.

Forrás: http://jaszsagonline.hu/megujult-a-konyvtar-pusztamonostoron.html
Szerző: bzs