január 2012

Gyerekek figyelem!

Időpont: 
péntek, 2012, január 27 - 10:00 - - 12:00

 A Bihari Színkör bemutatja Collodi: Pinokkió című mesejátékát. A zenés előadás a művelődési ház nagytermében 2012. január 27-én délelőtt 10 órakor kezdődik.

Jegyek (500,- Ft/fő) megvásárolhatók a helyszínen és elővételben is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az esemény plakátja itt.

MEGYEI GYÓGYPEDAGÓGIAI MŰHELY

Időpont: 
hétfő, 2012, január 30 - 13:00 - - 15:00

Várunk minden érdeklődő szakembert: gyógypedagógust, fejlesztőpedagógust, nyelv- és beszédfejlesztő pedagógust, együttnevelésben-együttoktatásban részt vevő többségi pedagógust a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat, Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság által szervezett MEGYEI GYÓGYPEDAGÓGIAI MŰHELY következő foglalkozására.

Téma: A sajátos nevelési igényű, viselkedészavarral küzdő gyermekek / tanulók pszichológiai megsegítése

Magyar Kultúra Napja

Időpont: 
kedd, 2013, január 22 - 17:00 - kedd, 2013, február 5 - 18:00

 Nemzeti himnuszunk születése napját, január 22-ét, legújabb kori történelmünk avatta a Magyar Kultúra Napjává. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, felelevenítsük és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az ünnep emlékeztet bennünket azokra a feladatokra is, melyek ránk hárulnak a kulturális értékeinket megőrző, közvetítő szerepében.

Hiszen a tudomány, a művészetek nem létezhetnek azt érteni, élvezni és művelni képes emberek nélkül. Értő közönség híján a tudományos eredmények, az alkotások, a könyvek, a hangversenyek, a színházi előadások elvesznek, vagy létre sem jönnek. Meg kell becsülnünk tárgyi emlékeinket is, amelyek értékes lenyomatai múltunknak Mindenki számára hozzáférhetővé kell tennünk a múlt és a jelen műalkotásait, könyveit, festményeit, zeneműveit, őriznünk és védenünk kell nyelvünket, mint kultúránk legfontosabb hordozóját.

Ezen a napon egy-egy program, esemény kapcsán sokan, sokféle módon próbálnak megmutatni, átadni valamit kulturális, művészeti életünk értékeiből.

A Városi Művelődési Ház és Könyvtár ezen alkalomból amatőr képző- és iparművészeti kiállításra hívja az érdeklődőket a művelődési ház nagytermébe 2013. január 22-én 17 órai kezdettel.

 

 

Homeopátiás klub

Időpont: 
hétfő, 2012, február 6 - 16:30 - - 19:00

Szelíd gyógymód:

Dr. Kisné Dr. Karsai Ibolya, a tiszaföldvári Kígyó Gyógyszertár gyógyszerésze tart előadást a Városi Könyvtárban 2012. február 06-án, hétfőn 16.30-kor a Homeopátiás klub következő találkozóján.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Molnár Ferenc a NAVA-n

Időpont: 
szerda, 2012, január 11 - 12:30 - csütörtök, 2012, január 12 - 12:30

Molnár Ferencre emlékezik a NAVA.

"Molnár Ferenc az egyik legsikeresebb magyar színpadi alkotó, többek között a mai napig is az egyik legolvasottabb "ifjúsági regény", A Pál utcai fiúk szerzője. A film megtalálható a NAVA különgyűjteményében is.

Márai-program

Kedves Olvasóink!

Örömmel tudatjuk, hogy a  Márai-program első fordulójában beszerzett dokumentumokat feldolgoztuk! A könyvek és CD-k megtalálhatóak on-line katalógusunkban!

Sajtóközlemény...

...a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0069 számú „Zounok projekt II”-ről

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzata Abádszalók, Kunhegyes, Tiszaföldvár, Újszász városok, Tiszaszőlős, Tószeg községek önkormányzataival alakított konzorciumot, mely a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0069 számú, „Zounok projekt II” Jász-Nagykun-Szolnok megye könyvtárainak olvasás-, könyvtárnépszerűsítő projektje, az ifjúságra és a leszakadó térség felnőtteire, valamint az elektronikus megyei köz- és iskolai könyvtári szolgáltatások nyújtására koncentrálva pályázattal 80.459.333,- Ft-ot nyert.

Ebből az összegből a konzorciumi partnerek megvalósítási helyein, az abádszalóki Ember Mária Könyvtárban, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálatnál, a kunhegyesi Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben, a tiszaföldvári Városi Könyvtárban, Ószőlői Fiókkönyvtár és Általános Iskolai Könyvtárban, a tiszaszőlősi Községi Könyvtár és Szabadidő Központban, a tószegi Községi Közkönyvtárban, az újszászi Városi Művelődési Ház és Könyvtárban, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézetben jelentős számú rendezvényre, képzésre és a használók tájékozódását segítő adatbázis-fejlesztésre került sor.

A projekt megvalósításának színhelyein minden korosztály számára olvasás- és könyvtárnépszerűsítő programokat, a felzárkózást, az internet szolgáltatásainak használatát segítő előadásokat, képzéseket rendeztek a felhasználók számára. A megnyert pályázat jelentősen segítette a könyvtári dolgozók továbbképzését is. A projekt keretében megújult és új, 24 órán keresztül igénybe vehető szolgáltatásokkal bővült az intézmények honlapja, teljesebbé váltak a számítógépes katalógusok. A távhasználók a fejlesztések eredményeiről a http://zounuk.hu oldalon tájékozódhatnak. Kiegészülhettek a könyvtárak bútorzatai is. A fejlesztések eredményeként a megye könyvtáraiban megtalálható dokumentumvagyon gazdaságosabban, jobban átláthatóan hasznosító.

Az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési / Európai Szociális Alapjának, valamint a Magyar Köztársaság támogatásával megvalósuló projekt lehetővé tette, hogy az információs társadalom alapintézményének tekinthető könyvtárak még több felhasználót érhessenek el és hatékonyabban szolgálhassák megyénk lakosságát.

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzata

ESŐ-bemutató

Időpont: 
szerda, 2012, január 11 - 16:00 - - 18:00

Az ESŐ legújabb számának bemutatója 2012. január 11-én (szerdán) 16 órakor lesz a Verseghy Könyvtárban (Szolnok, Kossuth tér). A lapot bemutatják:

Rékasy Ildikó
Jenei Gyula
P. Nagy István

A bemutató közönsége ajándékba kapja az Eső új számát.

Mindenkit szeretettel várunk!

CSALÁDI MESEDÉLELŐTT A GYERMEKKÖNYVTÁRBAN

Időpont: 
szombat, 2012, január 14 - 10:00 - - 12:00

Diafilmvetítésre hívunk benneteket könyvtárunkba, ahol Ti fogjátok eldönteni, hogy melyik mesefilmet nézitek meg. Válogathattok többek között Ludas Matyi, Boribon a játékmackó, vagy Hamupipőke izgalmas meséi közül.

Időpont:
2012. január 14. (szombat) 10 órától 12 óráig

Helyszín: Gyermekkönyvtárunk Mesebirodalma
Mindenkit szeretettel várunk, hozzátok magatokkal testvéreteket, barátaitokat is!

A belépés ingyenes!

RINGATÓ foglalkozás délután

Időpont: 
csütörtök, 2012, január 19 - 16:30

A Ringató foglalkozásra járó édesanyák kívánsága fog életre kelni ezen a napon, ugyanis visszatérve a munkába, hiányzik nekik a közös éneklés öröme.

Nagy szeretettel várjuk tehát az óvodába és bölcsődébe járó gyermekeket és szüleiket a délutáni Ringató foglalkozáson is.

Azt szeretnénk elérni, hogy mindenki újra megérezze a közös éneklés élményét, találja meg a szépséget a népdalainkban, a kórusművekben, és abban az egész helyzetben, amit ott közösen megteremtődik. Vigyenek haza ebből az örömből a családjuknak is. Legyenek nyitottak a zenére, leljenek rá az igaz értékekre. Minden egyes alkalom után egy kicsit gazdagabban térjenek haza.

A foglalkozást Hodos Szilvia népzenetanár vezeti.

Helyszín: gyermekkönyvtár

Időpontok:
2012. január 5. (csütörtök) 16.30 óra
2012. január 12. (csütörtök) 16.30 óra
2012. január 19. (csütörtök) 16.30 óra
2012. január 26. (csütörtök) 16.30 óra

A Babaszínház, a BUKFENC babatorna és a Ringató rendezvényeinket kizárólag a gyerekek és a hozzátartozóik látogathatják!