TÁMOP 2013

Időpont: 
kedd, 2013, január 1 - 10:00 - kedd, 2013, december 31 - 18:00

A pályázat keretében a következő programok kerültek lebonyolításra:

Informális és nem formális könyvtárhasználat:

Százarcú könyvtár:

- Ebben az évben szavalóversenyt rendeztünk ebben a témában. A résztvevők az értékelésre várakozva A róka, mint Mikulás c. bábjelenetet nézhették meg, a nyereménykönyveket pedig a Mikulás osztotta ki a legjobb szavalóknak.

 

Író-olvasó találkozók

- Bálint Ágnes halálának 5. évfordulójára emlékezve rendhagyó "író-olvasó" találkozót tartottunk két lépésben a 4 c. osztályosok részvételével. Az első órán az író életrajzával, műveivel ismerkedtünk a könyvtár eszközeinek segítségével négy munkacsoportban. A különböző módokon (lexikon, Internet, katalógus, a könyvtár polcai) összegyűjtött információkat összehasonlítva az információk forrásait is értékelhettük. "Életre kelt könyvek" - 2. lépésként az író kiválasztott műveiből csoportonként 1-1 epizódot adtunk elő az osztálynak saját készítésű síkbábok segítségével.

"Irodalmi kirándulások"

-2013-ban rendeztünk szavalóversenyt az általános- és középiskolásoknak március 15-ére, 3 fordulós, internetes sci-fi totót Kuczka Péter emlékére, mesemondóversenyt 2-4 osztályosoknak a Népmese Napjára és Weöres Sándor rajzpályázatot óvodásoknak és 1. osztályosoknak.

- Az informális és nem formális könyvtárhasználat keretében is dokumentáltunk néhány programot: az Olvasás Éjszakájára és a Könyves Vasárnapra is szerveztünk játékos és kreatív programokat a család minden tagjának. Decemberben pedig az óvodásokat leptük meg egy kis bábjelenettel, amit több turnusban minden óvodai csoport megnézhetett.

Használóképzés:

- 2013-ban is fogadtunk óvodás-, iskolás csoportokat és felnőtteket is könyvtárbemutató, könyvtárhasználati és tematikus könyvtári órákra, ezek egy részét a pályázatnak megfelelően dokumentáltuk is. A Hamupikőke, Méhecske, Nyuszi és az óvodai nagycsoport 5 tematikus könyvtári órán, a Nemzetközi Könyvajándék nap alkalmából 6 óvodás és iskolás csoport vett részt meseolvasással, beiratkozással egybekötött könyvtárhasználati foglalkozáson.

Digitális írástudás

- 2013-ban két alkalommal tudtunk számítógép-használati tanfolyamot tartani 10 fő részvételével.

 

UMFT