Könyvek előjegyzése

Időpont: 
hétfő, 2014, január 6 - 10:20 - péntek, 2014, január 31 - 18:00

Könyvtárunkba az előző évben sok új könyvet sikerült beszerezni, köztük jónéhány bestsellernek számítót is. Mivel ezek iránt nagy az érdeklődés, szeretnénk bemutatni, hogyan lehet előjegyzést kérni egyes könyvekre.

Az előjegyzés lépései:

E-mailben:

1. A könyvtár online katalógusában (A menüsorban elérhető) ki kell keresni, megtalálható-e könyvtárunkban a keresett könyv, illetve kölcsönözhető-e. (Előjegyzés olyan dokumentumra kérhető, ami a kérés időpontjában kölcsönzőnél van.)

2. E-mailben meg kell küldeni a kért könyv pontos szerzőjét, címét a könyvtár e-mail címére (ujszaszkonyvtar@gmail.com) . A levél (vagy facebook üzenet) az azonosíthatóság érdekében lehetőleg tartalmazza az olvasó teljes nevét, esetleg az olvasójegy számát is.

3. Az előjegyzés akkor lép érvénybe, ha megérkezik a könyvtártól az ezt megerősítő válaszüzenet.

4. A dokumentum visszaérkezése után e-mailben értesítjük az előjegyzőt, akinek az értesítő levél feladásától számított 1 hétig van lehetősége a könyvet a könyvtárból kikölcsönözni. Egy azonos könyvre többen is kérhetnek előjegyzést így a kéréseket az előjegyzések sorrendjében tudjuk teljesíteni.

Online:

Regisztrált olvasóinknak lehetősége van arra, hogy a honlapon keresztül bonyolítsa az előjegyzést.

A katalógusban kiválasztott könyv adatlapját a Bővebben gomb segítségével lehet előhívni. Itt informálódhatunk arról, hogy a könyv éppen bent van-e a könyvtárban. Ha nincs, az előjegyzési kérés elindítható az Előjegyzés gombra kattintva.

A megjelenő belépési párbeszédablakban az olvasójegy regisztráció során használt adatok szükségesek (olvasójegy száma, jelszóként pedig a születési hónap, nap).

Sikeres belépés után tudjuk kitölteni a kérőlapot. (A határidő megadása kötelező! A többi rubrikát nem fontos kitölteni)

A kérés elindításáról üzenetet kapunk.

Ha a könyvtáros rögzítette az előjegyzést, akkor ez megjelenik a honlapon az olvasói adatainknál. Ugyanitt értesülhetünk arról (főleg, ha nem adtunk meg a könyvtárnak egyéb elérhetőséget: telefon, e-mail), hogy a várt könyv beérkezett. A dokumentumot ebben az esetben is az értesítéstől számított 1 hétig tartjuk fenn az kérőnek.

UMFT