Könyvek előjegyzése

Időpont: 
hétfő, 2014, január 6 - 10:20 - péntek, 2014, január 31 - 18:00

Könyvtárunkba az előző évben sok új könyvet sikerült beszerezni, köztük jónéhány bestsellernek számítót is. Mivel ezek iránt nagy az érdeklődés, szeretnénk bemutatni, hogyan lehet előjegyzést kérni egyes könyvekre.

Az előjegyzés lépései:

1. A könyvtár online katalógusában (A menüsorban elérhető) ki kell keresni, megtalálható-e könyvtárunkban a keresett könyv, illetve kölcsönözhető-e. (Előjegyzés olyan dokumentumra kérhető, ami a kérés időpontjában kölcsönzőnél van.)

2. E-mailben meg kell küldeni a kért könyv pontos szerzőjét, címét a könyvtár e-mail címére (ujszaszkonyvtar@gmail.com) . A levél (vagy facebook üzenet) az azonosíthatóság érdekében lehetőleg tartalmazza az olvasó teljes nevét, esetleg az olvasójegy számát is.

3. Az előjegyzés akkor lép érvénybe, ha megérkezik a könyvtártól az ezt megerősítő válaszüzenet.

4. A dokumentum visszaérkezése után e-mailben értesítjük az előjegyzőt, akinek az értesítő levél feladásától számított 1 hétig van lehetősége a könyvet a könyvtárból kikölcsönözni. Egy azonos könyvre többen is kérhetnek előjegyzést így a kéréseket az előjegyzések sorrendjében tudjuk teljesíteni.

A katalógus használata, így az előjegyzés sem igényli, hogy a felhasználó regisztrálva legyen a honlapra, de érdemes kihasználni ezt a lehetőséget is.

Az oldalra való regisztráció után lehetőség van az olvasójegy regisztrációjára, melynek sikeres lebonyolítása után azonnal tájékoztatást kaphat az olvasó a nála kintlévő könyvekről, azok lejáratáról, az esetleges késedelmekről, vagy a beiratkozás lejártáról is. Lehetőség van a kikölcsönzött dokumentumok online meghosszabbítására is, időt és az esetleges késedelmi díjat is megtakarítva.

Az új évben is jó olvasást kívánunk minden könyvtárhasználónknak!

UMFT