TÁMOP 2014

Időpont: 
szerda, 2014, január 1 - 10:00 - szerda, 2014, december 31 - 18:00

A pályázat keretében a következő programok kerültek lebonyolításra 2014-ben:

Informális és nem formális könyvtárhasználat:

Százarcú könyvtár:

- A Városi Könyvtár 60 éves jubileuma alkalmából 2014. április 24-én játszóházat és meseelőadást rendeztünk az óvodásoknak és alsótagozatosoknak. Az előadás a Grimm-Busz Színház „Hetet egy csapásra” c. mesefeldolgozása volt. A játszóházban közreműködtek a Díszítőművészeti Szakkör tagjai, Némethné Varga Edit a művelődési ház művelődésszervezője és Szacskó Levente.

Író-olvasó találkozók

- 2014. április 30-án „Meseóra” címmel író-olvasó találkozót tartottunk Luzsi Margó meseterapeuta-könyvtárossal, a Mesélj nekem! könyvsorozat szerkesztőjével. A meghívott 1 osztályosok nagyon élvezték a mozgalmas, „interaktív” közös mesemondást.

"Irodalmi kirándulások"

-2014-ben is megrendeztük hagyományos szavalóversenyünket az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére minden korosztály számára. A 6 korcsoportban versenyző diákok ünnepélyes keretek közt, a városi megemlékezésen vehették át könyvjutalmaikat.

- Az Internet Fiesta keretében idén az Internet történetéről, használatáról indítottunk online vetélkedőt. A „Frappáns TOTÓ” minden fordulóját helyesen megoldók 2014. április másodikán könyvjutalmat vehettek át.

- A Magyar Költészet Napjára egy rendhagyó órát szerveztünk gimnazisták számára. A magyar lírikusok munkáiból válogatott és a verseket előadta: Gonda Adrienn.

- Idén is megrendeztük hagyományos mesemondó (2014. október 14) és rajzversenyünket, melyek helyezettjei jutalmukat 2014. október 18-án a Könyves Napon vehették át. Ezen a napon már a kiállított rajzokat is megtekinthették a könyvtárlátogatók.

- Az informális és nem formális könyvtárhasználat keretében több csoport is meglátogatta könyvtárunkat. Ezekből az alkalmakból néhányat dokumentáltunk a pályázat keretében is. A Nemzetközi Könyvajándék Napon óvodáscsoportok látogattak hozzánk meseolvasással, énekléssel egybekötött könyvtárlátogatásra. A Magyar Könyv Napja alkalmával az Idősek Nappali Ellátása bejáróinak mutattuk be a könyvtárat és az új könyvtári szolgáltatásokat. Az "Olvas az ország" és "Olvas Jász-Nagykun-Szolnok megye" programokkal "házhoz vittük és kézbe adtuk" a könyveket fiataloknak, időseknek.

Használóképzés:

- 2014-ben is fogadtunk óvodás-, iskolás csoportokat és felnőtteket is könyvtárbemutató, könyvtárhasználati és tematikus könyvtári órákra, ezek egy részét a pályázatnak megfelelően dokumentáltuk is. Új elemként pl. A téli közfoglalkoztatás alap kompetencia képzésén részt vevők is ellátogattak hozzánk egy-egy könyvtári órára.

Digitális írástudás

- 2014-ben 1 alkalommal tudtunk számítógép-használati tanfolyamot tartani 4 fő részvételével.

UMFT