TÁMOP 2016

Időpont: 
hétfő, 2016, január 4 - 10:00 - péntek, 2016, december 23 - 18:00

A pályázat keretében a következő programok kerültek lebonyolításra 2016-b6n:

Informális és nem formális könyvtárhasználat:

Százarcú könyvtár:

- A Városi Könyvtár idén is a könyvtári szolgáltatások sokrétűségére szerette volna felhívni a figyelmet. 

A Zsuzsanna naphoz kapcsolódó népi időjóslás felidézését összekapcsoltuk a Zagyvaparti Idősek Otthonából érkező nyugdíjas csoport számara a Pacsirta c. filmklasszikus vetítésével, amit természetesen a NAVA igénybevételével oldottunk meg.

A sokszínűség keretében idén kiállítást is szerveztünk a Könyvtári Mini Galériában "Fába égetve" címmel.

FÁBA ÉGETVE

Író-olvasó találkozók

- Idén Janikovszky Éváról emlékeztünk meg egy rendhagyó "író-olvasó" találkozó keretében, születésének 90. évfordulójára. Az írónő művei segítségével "szólt" hozzánk.

JANIKOVSZKY ÉVA EMLÉKÉRE

"Irodalmi kirándulások"

-2016-ban is megrendeztük hagyományos szavalóversenyünket az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére minden korosztály számára. A 5 korcsoportban versenyző diákok ünnepélyes keretek közt, a városi megemlékezésen vehették át könyvjutalmaikat.

MÁRC. 15

- A Népmese napjára emlékezve évről-évre megrendezzük a 2-4. osztályosok számára a "Mesélj nekem!" mesemondó versenyt.

MESEMONDÓ

Használóképzés:

- 2016-ban is fogadtunk óvodás-, iskolás csoportokat és felnőtteket is könyvtárbemutató, könyvtárhasználati és tematikus könyvtári órákra, ezek egyikét a pályázatnak megfelelően dokumentáltuk is. A Hamupipőke óvodáscsoport ismerkedett az édesvizek élővilágával a könyvtárban fellelhető ismeretterjesztő anyagok segítségével. A kölcsönzésre kiválasztott kötetek segítségével ismerkedtünk az alapvető könyvtári szabályokkal is.

HAMUPIPŐKE csoport

- Idén is több tematikus foglalkozásra vártuk az óvodásokat és az iskolásokat. Többek között megünnepeltük "Micimackó napját", megemlékeztünk a Rákóczi évfordulóról és egy kicsit nosztalgiáztunk az üttörőmozgalom írásos és tárgyi emlékei között meghívott vendégünkkel.

"Micimackó"

Úttörőmozgalom

Digitális írástudás

- 2016-ban 2 alkalommal tudtunk számítógép-használati tanfolyamot tartani összesen 7 fő részvételével.

DIGI1

DIGI2

UMFT